Direktlänk till inlägg 14 december 2014

Hjortfärsbullar med grönkålspasta

Av Carina Andersson - 14 december 2014 20:09

  

Hjortfärsbullar med grönkålspasta


4 portioner


Ingredienser:

Hjortfärsbullar

  • ca 500 g färs av hjort
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)

Pasta

  • 2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 225 g hackad grönkål
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Hjortfärsbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
  • Vänd ner ägg, senap, salt, peppar och hjortfärsen. Blanda noga och forma färsen till små bullar. Bryn dem runtom i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Hacka persiljan och blanda den med köttbullarna strax innan servering.
  • Pasta: Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och skiva löken. Stek den i oljan i en panna. Vänd ner grönkålen och stek ytterligare någon minut. Häll över grädde och buljong och låt koka några minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda pastan med grönkålssåsen och servera till köttbullarna.

Lycka till

/Carina

 
 
Sandra

Sandra

30 december 2014 19:05

Ser riktigt gott ut!! :)

http://www.sandrajjohnsson.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards