Alla inlägg under november 2014

Av Carina Andersson - 7 november 2014 11:32

  

Älgfärsgulasch


4 portioner


Ingredienser:

  • 1gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 500 g älgfärs
  • 8 dl vatten
  • 1 msk viltfond
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl tomatpure
  • 2 msk kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

  • Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
  • Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
  • Tillsätt vatten, fond, tomatpure,chilisås och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en klick gräddfil.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 2 november 2014 16:15

  

Minutbiff med vitlöksost och karamelliserad rödlök

 

4 portioner

 

Ingredienser:

Potatis

  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Lök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk rosmarin

Kött

  • ca 600 g minutbiffar
  • 1 msk olja
  • 140 g vitlöksost
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Potatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och
  • peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Lök: Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i matfettet i en stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras. Häll över vinägern och vattnet och låt puttra några minuter. Salta och peppra. Hacka rosmarinen och vänd ner.
  • Kött: Stek köttet hastigt i oljan i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form bred vitlöksosten på köttet. Sätt in köttet i ugnen någon minut så att osten börjar smälta.
  • Servera klyftpotatisen med köttet, löken och salladen.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 november 2014 11:30

  

Kryddig torsk med tabbouleh


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g torskfilé

Tabbouleh

  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Torsk

  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk olja

Limeyoghurt

  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Tabbouleh:Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
  • Skala och hacka löken. Skär tomaterna och gurkan i tärningar.
  • Hacka persiljan och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.
  • Torsk: Blanda de torra kryddorna med ströbrödet. Vänd fisken i blandningen och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter
    på varje sida.
  • Yoghurt: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  • Tabbouleh: Blanda grönsakerna med bulgurn.
  • Servera tabboulehn till fisken och limeyoghurten och gärna ett gott bröd.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards