Direktlänk till inlägg 13 november 2014

Rödspätta med blomkåls-couscous

Av Carina Andersson - 13 november 2014 22:00

  

Rödspätta med blomkåls-couscous


4 portioner


Ingredienser:

Rödspätta

  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl smetana
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn

Blomkåls-couscous

  • 1 blomkål
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ugnsspätta: Vik spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Koka upp smetana med buljongtärning, vatten och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  • Tillaga den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blomkåls-couscous: Skär buketter av blomkålen och lägg den i en matberedare. Mixa till couscousstorlek. Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll i blomkålen. Koka ca 1 minut och häll av i ett durkslag, spola den kall och låt rinna av.
  • Grovhacka myntan, skala och tärna gurkan. Blanda ner det i blomkålen. Pressa över halva limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  • Skär resten av limen i bitar och servera till spättan, riset och blomkåls-couscousen.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se