Direktlänk till inlägg 13 november 2014

Rödspätta med blomkåls-couscous

Av Carina Andersson - 13 november 2014 22:00

  

Rödspätta med blomkåls-couscous


4 portioner


Ingredienser:

Rödspätta

  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl smetana
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn

Blomkåls-couscous

  • 1 blomkål
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ugnsspätta: Vik spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Koka upp smetana med buljongtärning, vatten och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  • Tillaga den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blomkåls-couscous: Skär buketter av blomkålen och lägg den i en matberedare. Mixa till couscousstorlek. Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll i blomkålen. Koka ca 1 minut och häll av i ett durkslag, spola den kall och låt rinna av.
  • Grovhacka myntan, skala och tärna gurkan. Blanda ner det i blomkålen. Pressa över halva limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  • Skär resten av limen i bitar och servera till spättan, riset och blomkåls-couscousen.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se