Direktlänk till inlägg 24 oktober 2014
Långpannekaka med vitchoklad & hallon
Ingredienser:
200 g smör
200 g vit choklad
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g frysta eller färska hallon
75 g vita chokladknappar
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ta av den frrån spisen.
Hacka den vita chokladen i mindre bitar och låt den smälta ned i smöret.
Vispa ägg och sockret vitt och pösigt.
Sikta ned mjölet och vaniljsockret.
Tillsätt salt och chokladsmöret under omrörning.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.Häll ut smeten och strö över hallon och chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen 180 grader ca 20 minuter.
Skär den i rutor då kakan svalnat.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|