Direktlänk till inlägg 21 september 2014

Älgbiff med potatismuffins

Av Carina Andersson - 21 september 2014 19:30

  

Älgbiff med potatismuffins


4 portioner


Ingredienser:

ca 800 g ryggbiff i bit

Salt

Peppar

Vitlöksglaze

Små tomater


Potatismuffins:

  • 1  muffinsform (12 muffinsplatser)
  • 900 g mjölig potatis
  • 2  ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ost ex. västerbottensost
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk timjan

Portvinssås:

  • 2 msk redning
  • 2 dl portvin
  • 1 msk  viltfond
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Lägg briketter i grillen runt om,ej i mitten.Puttsa köttet ,krydda med salt och peppar.Spraya med glaze mot slutet av grillningen.Grilla älgbiffen hel,stoppa in en stektermometer i mitten av biffen. Innertemperaturen väljer du själv. Vill du ha rött kött välj cirka 52-55 grader. Rosa ca 65 grader.

Grilla tomtarena försiktigt bredvid.

Alternativ är att göra den i ugnen på 80 grader,tar cirka 1 1/2 timme beroende på vilkeninnetemperatur du väljer.

När köttet är klart, så tar du och lägger det i två lager aluminiumfolie. Låt köttet vila under tiden som potatisen blir klar i ugnen.

Potatismuffins
Sätt ugnen på 200 grader. Använd gärna varmluft om du har det.

Riv potatisen grovt.Rör ihop ägg, grädde, ost, vitlök, timjan, salt och peppar i en bunke. Vänd ner den rivna potatisen.Smörj den väl rengjorda muffinsformen med smör. Klicka i potatissmeten.

Grädda potatisen mitt i ugnen i 40 min.

Portvinsås
Häll portvin i en kastrull. Låt detta sjuda i ca 15 min. Tillsätt sedan vattnet. Tillsätt maizenaredningen och rör om, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter och tillsätt sedan grädden. Låt det sjuda ytterligare några minuter och precis innan servering så häller i timjan och rosmarin samt peppar. Smaka av för att kolla sältan. Om det behövs, så tillsätt några nypor salt.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards