Direktlänk till inlägg 16 september 2014

Kycklinglår med rostad höstsallad

Av Carina Andersson - 16 september 2014 19:10

  

Kycklinglår med rostad höstsallad


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 450 g palsternackor
  • 1 silverlök
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglår
  • 2 päron

Sås

  • 2 msk honung
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Till servering

  • 1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
  • 1 dl solrosfrö
  • 150 g fetaost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Kyckling: Skölj och dela palsternackorna på längden. Ansa löken, skär den och potatisen i klyftor. Blanda det med hälften av olivoljan, salt och peppar.
  • Lägg kycklingen och grönsakerna på plåten. Pensla kycklingen med resten av olivoljan, krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Skär päronen i klyftor, lägg dem på plåten och stek ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82˚C.
  • Sås: Koka upp honung, vinäger, vatten och citronsaft. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  • Till servering: Lägg upp kycklingen på ett fat och blanda grönsakerna med mangoldskott och solrosfrö. Smula över fetaosten och ringla över såsen.

Lycka till

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards