Direktlänk till inlägg 13 september 2014

Älggryta med kantareller & lingon

Av Carina Andersson - 13 september 2014 20:29

  

Älggryta med kantareller & lingon


6 personer


Ingredienser:

  • 1 1/3 kg grytbitar  älg
  • matfett
  • salt och svartpeppar  
  • 3 dl lingon 
  • ca 3 msk vetemjöl
  • 1/4 dl konc viltfond (på flaska)
  • 1 svampbuljon
  • 7 dl vatten
  • 4 gula lökar
  • 400 g kantareller eller annan svamp
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

  • Bryn köttet i omgångar i en panna med matfett. Lägg efter hand över köttet i en gryta. Krydda med salt.
  • Pudra över vetemjölet och vänd runt i grytan.
  • Häll i vatten,buljong och viltfondenKoka sakta under lock.
  • Skala och skär löken i klyftor.Bryn detta. Lägg det i grytan efter 20-30 minuters kokning.
  • Fortsätt koka tills köttet känns riktigt mört - ofta lite längre än man tror. Det är ingen tillfällighet att grytor blir ännu godare när man värmer upp dem en gång till.
  • Bryn svampen och lägg hälften i grytan. Låt den koka med en stund. Spar resten till garnering.
  • Ta upp köttet och håll det varmt.
  • Späd såsen med grädden. Rör ner lingonen och smaka av såsen med lite soja. Låt den koka ihop utan lock i ca 20 minuter och slå den sedan över köttet. Servera med ris.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se