Direktlänk till inlägg 12 augusti 2014
Halstrad lax med nektarinsalsa
4 portioner
Ingredienser:
500 g laxfiléi portionsbitar utan skin
3/4 msk + 1/2 tsk strösocker
800 g färskpotatis
salt och peppar
Olivolja
Salsa:
2 nektariner
1 kruka dill
1/2 gul lök
1 msk vitvinsvinäger
Pepparrotskräm:
1 bit pepparot,ca 3 cm
2 dl kesella 10%
Gör så här:
Rör i hop 3/4 msk socker,1 tsk salt och 1 krm peppar.Strö blandningen på laxen,låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten,gärna med dillstjälkar.
Salsa:Kärna ur och tärna nektarinerna.Finhacka dillen.Skala och finhacka löken.
Rör ihop nektariner,dill och lök.Tillsätt vinäger, 1/2 tsk socker, 3 msk olja, 2krm salt och 1 krm peppar.
Blanda om och låt stå.
Kräm: Skala och riv pepparoten.Blanda den med kesella, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Stek laxen 2-3 min på varje sida.Fördela salsan över laxen.Servera med potatis och pepparotskräm.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|