Direktlänk till inlägg 5 augusti 2014

Älgfärsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous

Av Carina Andersson - 5 augusti 2014 19:15

  

Älgfärsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous


4 personer



Ingredienser:

500 g älgfärs

2 1/2 dl pärlcouscous

2 knippor grön sparris

500 g körsbärstomater

3 vitlöksklyftor

2 dl matyoghurt

1 msk dijonsenap

3/4 msk vitvinsvinäger

1 ask smörgåskrasse

salt

svartpeppar

olivolja


Gör så här:

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.Låt ånga av.

Sätt ugnen på 225 grader.

Ansa sparrisen.Lägg tomater,sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form.Ringla över 1 1/2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

Tillaga i ugnen ca 15 minuter.

Blanda färsen med 4 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.Forma färsen till åtta biffar.Pensla med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 rsk salt och 1 krm peppar.Grilla eller stekbiffarna ca 3 mnuter på varje sida.

Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen.Mosa dem med en gaffel.Tillsätt yoghurt,2 msk vatten,senap, vinäger,1 tsk salt och 1 krm peppar.Blanda krämen med couscousen.Klipp över krasse,spara lite till garnering.

Servera biffarna med grönsaker och couscous.Strö över resten av krasse.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards