Direktlänk till inlägg 5 augusti 2014
Älgfärsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous
4 personer
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 1/2 dl pärlcouscous
2 knippor grön sparris
500 g körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
3/4 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.Låt ånga av.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa sparrisen.Lägg tomater,sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form.Ringla över 1 1/2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Blanda färsen med 4 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.Forma färsen till åtta biffar.Pensla med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 rsk salt och 1 krm peppar.Grilla eller stekbiffarna ca 3 mnuter på varje sida.
Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen.Mosa dem med en gaffel.Tillsätt yoghurt,2 msk vatten,senap, vinäger,1 tsk salt och 1 krm peppar.Blanda krämen med couscousen.Klipp över krasse,spara lite till garnering.
Servera biffarna med grönsaker och couscous.Strö över resten av krasse.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|