Direktlänk till inlägg 19 juni 2014

Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Av Carina Andersson - 19 juni 2014 21:00

  

Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter


4 portioer


Ingredienser:

  • 8kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 knippe morötter

Harissa

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris eller annat gryn

Yoghurt

  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • peppar
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Bryn kycklinglåren i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skala eller skrubba morötterna och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
  • Harissa: Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja. Pensla kryddblandningen på kycklingen och stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Yoghurt: Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med svartpeppar.
  • Servera kycklingen med morötter, spenat, ris och yoghurt.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15


   Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål   2 portioner   Ingredienser: 1 Blomkål 1 citron 3 vitlöksklyftor 500 g färskpotatis 2 tsk torkad oregano 3/4 tsk torkad rosmarin 300 g kycklingfilé 2...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:55


   Kikärtsburgare med rostad sötpotatis   4 portioner   Ingredienser: 900g sötpotatisar 1 tsk olja salt och peppar Burgare 1 förp kokta kikärter (à 380 g) 2 ägg 200 g halloumiostar 1 vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 2 krm p...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:52


   Varmrökt lax med ljummen potatissallad   4 portioner   Ingredienser: 900g delikatesspotatisar 4 ägg 150 g haricots verts 1/2 förp rädisor (à 125 g) 1 citron 1 msk riven färsk pepparrot 2 dl gräddfil salt och peppar 1/2 co...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:46


   Spaghetti med bresaola,tomater och oliver   4 portioner   Ingredienser: 4port spaghetti 1/2 dl solroskärnor salt 1 kruka basilika 250 g babyplommontomater 1 burk svarta oliver (à 235 g) 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 t...

Av Carina Andersson - Tisdag 8 aug 09:45


   Bocadillo med kryddstekt viltfärs,rökt paprika och salsa romesco   2 portioner   Ingredienser: 1 röd paprika 1 förpackning ciabatta 25 g mandelspån 250 g viltfärs 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprika smpked 1/2 tsk torkad rosmari...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se