Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Av Carina Andersson - 16 april 2014 21:02

  

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt


4 potrioner



Ingredienser:

  • 6pitabröd

Kikärtskräm

  • 400 g kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 ask persilja (ā 20 g)
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 citron
  • salt

Gurkyoghurt

  • 1/2 gurka
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Skav

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 480 g kronhjortsskav
  • 1 msk olja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

  • 2 tomater
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Kikärtskräm:Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och persilja tillsammans med spiskumminen, vatten och pressad citronsaft med en stavmixer. Smaka av med salt.
  • Gurkyoghurt: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka och pepparrot med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  • Skav: Strimla salladslöken och hacka timjanen.
  • Stek skavet i oljan i en het stekpanna. Tillsätt salladslöken, timjan, spiskummin och sambal oelek när all vätska kokat bort. Stek ytterligare ca 3 minuter tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  • Värm pitabröden i en torr och het grillpanna eller i ugnen.
  • Grönsaker: Skiva tomaterna och strimla salladen.
  • Dela och fyll bröden med skav, kikärtskräm, gurkyoghurt, tomater och sallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se