Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Av Carina Andersson - 16 april 2014 21:02

  

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt


4 potrioner



Ingredienser:

  • 6pitabröd

Kikärtskräm

  • 400 g kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 citron
  • salt

Gurkyoghurt

  • 1/2 gurka
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Skav

  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 480 g kronhjortsskav
  • 1 msk olja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

  • 2 tomater
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Kikärtskräm:Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och persilja tillsammans med spiskumminen, vatten och pressad citronsaft med en stavmixer. Smaka av med salt.
  • Gurkyoghurt: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka och pepparrot med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  • Skav: Strimla salladslöken och hacka timjanen.
  • Stek skavet i oljan i en het stekpanna. Tillsätt salladslöken, timjan, spiskummin och sambal oelek när all vätska kokat bort. Stek ytterligare ca 3 minuter tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  • Värm pitabröden i en torr och het grillpanna eller i ugnen.
  • Grönsaker: Skiva tomaterna och strimla salladen.
  • Dela och fyll bröden med skav, kikärtskräm, gurkyoghurt, tomater och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards