Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Av Carina Andersson - 16 april 2014 21:02

  

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt


4 potrioner



Ingredienser:

  • 6pitabröd

Kikärtskräm

  • 400 g kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 ask persilja (ā 20 g)
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 citron
  • salt

Gurkyoghurt

  • 1/2 gurka
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Skav

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 480 g kronhjortsskav
  • 1 msk olja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

  • 2 tomater
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Kikärtskräm:Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och persilja tillsammans med spiskumminen, vatten och pressad citronsaft med en stavmixer. Smaka av med salt.
  • Gurkyoghurt: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka och pepparrot med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  • Skav: Strimla salladslöken och hacka timjanen.
  • Stek skavet i oljan i en het stekpanna. Tillsätt salladslöken, timjan, spiskummin och sambal oelek när all vätska kokat bort. Stek ytterligare ca 3 minuter tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  • Värm pitabröden i en torr och het grillpanna eller i ugnen.
  • Grönsaker: Skiva tomaterna och strimla salladen.
  • Dela och fyll bröden med skav, kikärtskräm, gurkyoghurt, tomater och sallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:15


   Croustades med sparriskräm   12 styckna   Ingredienser: 1 knippe grön sparris 12 mini croustades 1 dl smetana 1 tsk salt 1/2 msk vitvinsvinäger svartpeppar     Gör så här: Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre tr...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se