Direktlänk till inlägg 30 mars 2014

Älgfärslimpa med fetayoghurt

Av Carina Andersson - 30 mars 2014 19:36

  

Älgfärslimpa med fetayoghurt


4 portioner



Ingredienser:

Potatis

  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Färslimpa

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • ca 500 g älgfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano

Fetayoghurt

  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt

Tomater

  • 3 tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  • Potatis: Skär potatisen i tjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
  • Färslimpa: Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter.
  • Skala och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
  • Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg, oregano, vitlök och oliver. Blanda ordentligt och forma till en limpa. Lägg limpan på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna eller tills innertemperaturen är 72°C.
  • Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
  • Tomater: Skär tomaterna i tärningar. Blanda dem med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
  • Servera färslimpan med potatis, tomater och fetayoghurt.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards