Direktlänk till inlägg 21 februari 2014

Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

Av Carina Andersson - 21 februari 2014 18:57

  

Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi


4 portioner



Ingredienser:

  • 4port ris eller annat gryn

kyckling

  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja, gärna japansk soja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Jordnötssås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk soja, gärna japansk soja
  • 1/2 lime
  • salt

Rotfrukter

  • 250 g kålrabbi
  • 2 morötter
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 lime
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kyckling: Skala och riv ingefäran. Blanda den med socker, vatten och soja.
  • Dela varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Blanda marinaden väl med kycklingen.
  • Stek kycklingen runtom i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och häll i ingefärsblandningen och låt det puttra ca 5 minuter.
  • Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan. Tillsätt ingefäran och fräs ytterligaren en halv minut. Rör ner sambal oelek, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötterna och sojan, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  • Rotfrukter: Skala kålrabbin och morötterna. Hyvla dem sedan i tunna remsor med osthyvel eller potatisskalaren. Blanda remsorna med olivolja och smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
  • Servera kycklingen med ris, sås och rotfrukter. Garnera gärna med jordnötter.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards