Direktlänk till inlägg 17 februari 2014

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Av Carina Andersson - 17 februari 2014 19:23

  

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås


4 portioner



Ingredienser:

Rostade rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Timjansås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk mörk oxfond eller köttbuljongtärning (1 1/2 msk oxfond motsvarar 1 köttbuljongtärning)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse

Wallenbergare

  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade rotfrukter: Skala svartrötterna och lägg dem direkt i kallt vatten efter skalning så att de inte blir missfärgade. Skär dem i stavar. Skär potatisen i klyftor.
  • Låt svartrötterna rinna av. Blanda potatis och svartrötter med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten.
  • Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Timjansås: Koka upp vatten, mjölk, grädde, fond, soja och timjan. Låt sjuda ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Wallenbergare: Blanda färsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar.
  • Forma färsen till biffar, två per portion, och panera dem i ströbrödet. Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera wallenbergarna med rotsakerna och såsen.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards