Alla inlägg under januari 2014
Kyckling med persiljetäcke
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Saffransgryta med torsk och kräftor
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Biff med grönpeppar och pasta
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Blomkålssoppa med salsicciasmul
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Fattiga riddare
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt resten av mjölken. Kantskär brödet. Tryck ner brödskivorna i äggsmeten en kort stund. Stek dem i matfettet i en stekpanna cirka 1 minut på varje sida.
Servera riddarna med kanel och socker.
Lycka till
/Carina
Chokladpannacotta med apelsingelé
8 personer
Ingredienser:
Chokladpannacotta:
1 1/2 gelantinblad
150 g mjölkchoklad
1/2 vaniljstång
5 dl vispgrädde
Apelsingelé:
3 gelantinblad
1 1/2 dl konc apelsinjuice
1 1/2 dl vatten
1 msk strösocker
3 cl Cointreau eller Grand Marnier
Garnering:
1 dl skalade pistaschnötter
1 dl strösocker
Gör så här:
Pannacotta: Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Hacka chokladen och lägg den i en kastrull.Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.
Värm under omrörning så att chokladen smälter.Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen.Ta upp vaniljstången.Låt svalna något innan pannacottan hälls upp i glas.Ställ i kylen för att stelna 2-3 timmar.
Gelé:Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Blanda apelsinjuice,vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur.Tillsätt likören och gelantinbladen och rör om tills gelantinet smält.Låt svalna.Häll gelén på chokladpannacottan.Låt stelna ca 30 minuter i kylen.
Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper.Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt.Häll sockret över nötterna och låt stelna.Strö nötterna på gelén och servera.
Lycka till
/Carina
Vanilj och rosenmousse med pistaschkrisp
6-8 personer
Ingredienser:
2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 msk rosenvatten
2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde
Krisp:
1/2 dl skalade pistaschnötter
1 dl strösocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.Blanda socker,rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en kastrull och värm försiktigt tills sockret smält.Ta upp gelatinbladen,krama ur vattnet och lägg ner dem i gräddblandningen och låt dem smälta.
Låt krämen svalna något och tillsätt sedan 2 1/2 dl grädde.Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.
Pistaschkrisp:Finhacka nötterna.Lägg nöthacket på en plåt med backplåtspapper.Smält sockret i en stekpanna tills den fått gyllenbrun färg.Ringla sockret över nötterna och låt stelna.
Vispa moussen fluffig med elvisp.Fördela moussen i glas,garnera med pistaschkrisp.
Lycka till
/Carina
Gratinerad hummer
8 personer
Ingredienser:
4 humrar
200 g smör,rumsvarmt
1 1/2 dl finhackad bladpesilja
2 msk finhackad timjan
50 g finriven parmesanost
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.Mosa i hop smör.persilja,timjan och parmesan.Skala och finhacka vitlöken.Blanda ner den i smöret.
Halvera hurarna.Ta bort den lilla magsäcken som sitter närmast huvudet.Ta även bort den mörka tarmen.Lägg hummerhalvorna med snittytan uppåt på en plåt.Bred på smöret och strö över flingsaltet.
Gratinera hummern i övre delen av ugnen ca 5 minuter.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|