Direktlänk till inlägg 24 januari 2014

BBQ Chicken

Av Carina Andersson - 24 januari 2014 19:00

  

BBQ Chicken


4 portioner



Ingredienser:


BBQ-sås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 8 kycklinglår med ben
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn

Waldorfsallad

  • ca 200 g rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl smetana
  • 1 tsk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 kruka gräslök

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka sakta ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  • Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen, stek först ca 15 minuter. Pensla kycklingen med BBQ-såsen och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Waldorfsallad: Skala och riv rotsellerin och äpplet. Blanda det med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner.
  • Servera kycklingen med ris och waldorfsallad

Lycka till

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards