Direktlänk till inlägg 12 januari 2014

Kyckling med persiljetäcke

Av Carina Andersson - 12 januari 2014 17:47

  

Kyckling med persiljetäcke


4 portioner



Ingredienser:

  • 600g potatis
  • ca 300 g majrova
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin

Sallad

  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Dela potatisen och klyfta majrovorna. Blanda det med olivolja, salt och peppar. Strö ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  • Hacka persiljan grovt. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med persiljan.
  • Bryn kycklingen i matfettet, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg hacket på kycklingen. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare 10-15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72°C.
  • Sallad: Skölj och ansa rädisorna. Skär dem i klyftor och salladen i bitar.
  • Blanda gräddfil med honung och ättikssprit. Vänd ner rädisorna och salladen. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär kycklingen i skivor. Servera den med rostad potatis, majrova och sallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se