Alla inlägg under december 2013
Älgfärssås med sting
4 portioner
Ingredienser:
500 gr älgfärs
1 purjolök
2 morötter
1 förpackning krossade tomater med vitlök
1 dl rödvin
2 1/2 dl matlagnings grädde
olja till stekning
salt
peppar
chilipulver
cayenne peppar
Gör så här:
Skölj och skiva purjolöken till önskad storlek.Stek den tills den blivit mjuk,lägg i en gryta.
Stek färsen i olja.Lägg färsen i grytan.Häll på krossade tomater.Skala och riv morötterna,blanda ner i färsen.Häll på rödvin och grädde.Låt koka i 10 minuter.Smaka av med chilipulver,cayenne peppar,svartpeppar och salt.
Servera med pasta och salld.
Lycka till
/Carina
Kolja med dillig romsås
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Ca 30 Lussekatter
Ingredienser:
50 g färsk jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar (a 0,5 g ) saffran
2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg 10 %
1/2 tsk salt
1 ägg ca 16 dl vetemjöl (960 g )
Till pensling: Ägg
Till dekoration: Russin
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.Smält matfettet.Stöt saffranet med lite av strösockret i en mortel.Rör ner saffranet i det smälta matfettet.Tillsätt mjölken och ljumma degspaden till ca 37 C.
Rör ut jästen i lite av degspadet.Tillsätt resten av degspadet,socker,kvarg,salt och ägg.
Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
Strö lite vetemjöl över degen.Låt degen jäsa under bakduk ca 30-45 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.Knåda ev, i resten av mjölet.
Baka ut degen till lussekatter.Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk 30.45 minuter.Sätt ugnen på 250 C.
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.
Lycka till
/Carina
Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Päron- och lingonpaj
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|