Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013

Knäckig äppelpaj med sour apple grädde

Av Carina Andersson - 31 oktober 2013 21:00

  

Knäckig äppelpaj med sour apple grädde


6 persioner



Ingredienser:

dl hasselnötter 
1 dl grädde 
1 dl socker 
1  dl ljus sirap 
150 g smör 
4  dl vetemjöl 
4 msk socker 
2 krm salt
3 äpplen


Sour apple grädde

dl vispgrädde
2 msk Sour applelikör (eller 1 msk vaniljsocker)


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet spricker. Gnugga loss skalen i en ren kökshandduk. Häcka nötterna grovt.

3. Blanda grädde, socker och sirap i en vid kastrull. Låt koka häftigt i ca 5 min. Ta kastrullen åt sida och rör i nötterna (låt det ej stå för länge, stelnar då).

4. Smält smöret i en kastrull tills det blivit ljusbrunt och tystnat. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjöl, socker och salt. Blanda ihop till en deg.

5. Tryck ut degen i pajform. Skala, kärna ur och skär äppelklyftorna i formarna. Skeda över nötsmeten.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Vispa grädden och smaksätt med sour applelikör eller vaniljsocker. Servera pajen lätt avsvalnade eller kalla med grädden till.



Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se