Direktlänk till inlägg 8 september 2013

Portergryta med fänkål och apelsin

Av Carina Andersson - 8 september 2013 20:20

  

Portergryta med fänkål och apelsin


4 portioner



Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 skivor lövbiff
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1/2 apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl porter öl
  • 5 dl ox- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse

Så här gör du

  1. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, vitlök, morötter och palsternackor. Hacka lök och vitlök. Skär morötter och palsternackor i mindre bitar.
  3. Skär lövbiffen i strimlor.
  4. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj och riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Hacka persiljan.
  5. Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull och bryn köttet. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök och fänkålsfrön, fräs tills löken har mjuknat. Blanda ner rotfrukter, porter och buljong. Låt koka ca 8 minuter.
  6. Red av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  7. Rör ner apelsinsaft och -skal och persilja. Smaka av med svartpeppar. Servera med ris eller gryn.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards