Direktlänk till inlägg 11 augusti 2013

Fläder- och lime marinerad kyckling

Av Carina Andersson - 11 augusti 2013 20:14

  

Fläder- och lime marinerad kyckling


4 personer



Ingredienser:


Marinad till 1 kg kyckling;
0,75 dl rapsolja
1 ½ dl koncentrerad flädersaft

1 lime – skal och saft
½ – 1 tsk chilisås
Salt och peppar


Vitlöksrostad färskpotatis (4 personer)
800 gram färskpotatis
4 st vitlöksklyftor
Örtkrydda
125 gram smör




GÖR SÅHÄR :
Börja med kycklingen, den ska gärna ligga i marinaden i några timmar. Blanda samman alla ingredienserna i en skål och häll sedan över blandningen i en fryspåse eller liknande. Putsa kycklingfileérna vid behov och lägg ner dem i marinaden. Förslut påsen och massera runt marinaden så att den täcker fileérna.

Lägg in påsen i kylen och vänd på den några gånger under dagen. (Ett tips är att lägga påsen i en bunke så att du slipper få marinad i kylen om påsen skulle råka gå sönder.)


Tillaga kycklingen enligt önskemål. Grilla på grillen eller stek i stekpanna (efterstek i ugn) tills kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.


Sätt igång potatisen strax före det att du tillagar kycklingen. Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen och dela dem på mitten. Smörj en ugnsfast form och fördela potatisen så att den täcker botten. Hacka vitlöksklyftorna och strö över, krydda också gärna med lite örtkrydda eller peppar. Hyvla smöret och täck potatisen med detta. Låt stå i ugnen tills potatisen fått fin färg och blivit mjuk, det tar ca 20-30 minuter beroende på hur stora potatisar du har. Ös gärna potatisen med vitlökssmöret ett par gånger.







Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 aug 21:00


   Smörstekt torskfilé med citronbräserad purjolök, äggsås och färskpotatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g färskpotatis 1 ägg 1/2 purjolök smör 1/2 citron   Äggsås: 1 msk smör 1/2 msk vetemjöl 1/2 dl crème fraic...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:15

   Risnudelsallad med räkor, jordnötter och nahm jim-dressing   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning risnudlar   Sojayoghurt: 1 dl grekisk yoghurt 1 tsk japansk soja   Nahm jim-dressing: 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka k...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:00


   Lövbiff med chimichurri, grillad sparris och fetaostyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis olivolj salt svartpeppar   Chimichurri: 1/2 kruka persilja 1/2 kruka koriander 1 schalottenlök 1 vitlöksklyf...

Av Carina Andersson - Måndag 30 juli 23:00


  Buffalokyckling med paprika&chilioströra, selleri och färskpotatissallad   2 portioner   Ingredienser:   2 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 2 tsk socker 1 tsk koriander 1 tsk salt 1 tsk chili flakes 3/4 tsk spiskummin ...

Av Carina Andersson - Lördag 21 juli 18:19


   Varmrökt lax med färskpotatissallad och sommarlök   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis   Citronsås: 1 dl gräddfil 1 citron 1 krm salt   5 styckna snacksgurka 1/2 rödlök 1/2 paket backon 1 knippe färsklöl...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se