Direktlänk till inlägg 29 juli 2013
Rådjursbog i stekpåse
4 portioner
Ingredienser:
Rådjursbog med ben ca 1 kg
1 morot
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 kruka timjan
1 kruka mynta
1 kruka rosmarin
2 dl rött vin
1 msk soja
10 enbär
Stekpåse
salt
Svartpeppar
2 dl Grädde
1 dl creme fraiche
Gör så här:
Putsa bogen från senor.Gnid in bogen med salt och svartpeppar.
Grovhacka lök,vitlök och örtkryddor,skiva moroten.
Blås upp stekpåsen och lägg i morötterna,rödvin,soja,örtkryddor,lök,enbär och vitlök i botten.
Placera bogen ovanpå med bener mot påsöppningen.
Lägg örterna ovanpå bogen inne i påsen.Förslut påsen med förslutaren som följet med i förpackningen.Klipp två små jack i toppen av påsen (annars blir påsen en sprängballong i ugnen! )
Sätt in påsen i ugnen 150 grader.Låt stå i ugnen ca 2-2 1/2 tim, tills köttet släppt från benet,då är bogen klar.
Ta ur bogen och låt den ligga på skärbrädan.Häll resten av innehållet i en kastrull,men plocka bort enbären.Mixa innehållet jämt och koka sedan en sås på mixen,tillsätt en klick smör,grädde och creme fraiche.
Krydda med salt och peppar.
Skär upp bogen och servera med potatis,sås och en sallad.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|