Direktlänk till inlägg 29 juli 2013

Rådjursbog i stekpåse

Av Carina Andersson - 29 juli 2013 10:00

  

Rådjursbog i stekpåse


4 portioner



Ingredienser:

Rådjursbog med ben ca 1 kg

1 morot

2 vitlöksklyftor

3 schalottenlökar

1 kruka timjan

1 kruka mynta

1 kruka rosmarin

2 dl rött vin

1 msk soja

10 enbär

Stekpåse

salt

Svartpeppar

2 dl Grädde

1 dl creme fraiche


Gör så här:

Putsa bogen från senor.Gnid in bogen med salt och svartpeppar.

Grovhacka lök,vitlök och örtkryddor,skiva moroten.


Blås upp stekpåsen och lägg i morötterna,rödvin,soja,örtkryddor,lök,enbär och vitlök i botten.

Placera bogen ovanpå med bener mot påsöppningen.

Lägg örterna ovanpå bogen inne i påsen.Förslut påsen med förslutaren som följet med i förpackningen.Klipp två små jack i  toppen av påsen (annars blir påsen en sprängballong i ugnen! )


Sätt in påsen i ugnen 150 grader.Låt stå i ugnen ca 2-2 1/2 tim, tills köttet släppt från benet,då är bogen klar.


Ta ur bogen och låt den ligga på skärbrädan.Häll resten av innehållet i en kastrull,men plocka bort enbären.Mixa innehållet jämt och koka sedan en sås på mixen,tillsätt en klick smör,grädde och creme fraiche.

Krydda med salt och peppar.

Skär upp bogen och servera med potatis,sås och en sallad.


Lycka till

/Carina

 
 
Ingen bild

Sofia

3 november 2019 19:39

Hej! Hittade din blogg då jag nyss blivit sambo och kliade mig i huvudet över hur jag skulle göra med den rådjurbogen som följde med in i vårt gemensamma hem. Har idag följt receptet och resultatet var FANTASTISKT! Tack! Det var så otroligt, otroligt gott, och även lätt att göra!

Carina Andersson

8 november 2019 15:21

Hej!
Åh vad roligt att ni blev nöjda med rådjursbogen.
Matlagning ska vara lätt och framförallt gott.
Tack för eran kommentar.
Mvh Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards