Direktlänk till inlägg 29 juli 2013

Rådjursbog i stekpåse

Av Carina Andersson - 29 juli 2013 10:00

  

Rådjursbog i stekpåse


4 portioner



Ingredienser:

Rådjursbog med ben ca 1 kg

1 morot

2 vitlöksklyftor

3 schalottenlökar

1 kruka timjan

1 kruka mynta

1 kruka rosmarin

2 dl rött vin

1 msk soja

10 enbär

Stekpåse

salt

Svartpeppar

2 dl Grädde

1 dl creme fraiche


Gör så här:

Putsa bogen från senor.Gnid in bogen med salt och svartpeppar.

Grovhacka lök,vitlök och örtkryddor,skiva moroten.


Blås upp stekpåsen och lägg i morötterna,rödvin,soja,örtkryddor,lök,enbär och vitlök i botten.

Placera bogen ovanpå med bener mot påsöppningen.

Lägg örterna ovanpå bogen inne i påsen.Förslut påsen med förslutaren som följet med i förpackningen.Klipp två små jack i  toppen av påsen (annars blir påsen en sprängballong i ugnen! )


Sätt in påsen i ugnen 150 grader.Låt stå i ugnen ca 2-2 1/2 tim, tills köttet släppt från benet,då är bogen klar.


Ta ur bogen och låt den ligga på skärbrädan.Häll resten av innehållet i en kastrull,men plocka bort enbären.Mixa innehållet jämt och koka sedan en sås på mixen,tillsätt en klick smör,grädde och creme fraiche.

Krydda med salt och peppar.

Skär upp bogen och servera med potatis,sås och en sallad.


Lycka till

/Carina

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sofia

3 november 2019 19:39

Hej! Hittade din blogg då jag nyss blivit sambo och kliade mig i huvudet över hur jag skulle göra med den rådjurbogen som följde med in i vårt gemensamma hem. Har idag följt receptet och resultatet var FANTASTISKT! Tack! Det var så otroligt, otroligt gott, och även lätt att göra!

Carina Andersson

8 november 2019 15:21

Hej!
Åh vad roligt att ni blev nöjda med rådjursbogen.
Matlagning ska vara lätt och framförallt gott.
Tack för eran kommentar.
Mvh Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 jan 07:30


  Kokt kyckling i currysås   4 portioner   Ingredienser:   1 helkyckling 1 morot 1 gul lök  2 kycklingbuljoner  10 st vitpepparkorn 1 msk salt vatten   Currysås: 1 msk smör 1 msk curry 3 dl grädde 2 dl créme fra...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 18:27


  Köttfärslimpa   4 portioner   Ingredienser:   500 g dovfärs (går bra med annan färs) 2 paket bacon 1 gul lök 2 msk kalvfond salt svartpeppar   Sås: 4 dl grädde 2 msk kalvfond svartpeppar Skun från köttfärslimpan...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 13:30


  Kycklinggratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 st kycklingfiléer 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 msk kycklingfond 3 dl cremé fraiche 2 dl vispgrädde 3 msk chilisås 2 msk torkad dragon salt svartpeppar 2 dl riven ost ...

Av Carina Andersson - Fredag 3 jan 07:30

  Antipasti paj Ingredienser:   Pajskal: 3 dl mandelmjöl 1/2 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 25 g smör 1 ägg   Fyllning: cirka 3 rödbetor (400g) 5 bitar soltorkade tomater i olja 1 dl finstrimlad sal...

Av Carina Andersson - Onsdag 1 jan 19:21


  Bananjordnötssmörkakor   ca 12 styckna   Ingredienser: 2 mosade bananer 3/4 dl jordnötssmör utan socker 2 1/2 dl havregryn   Gör så här: Blanda ihop. Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt. 180 grader ca 15 minuter.   Gott ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se