Alla inlägg under juni 2013

Av Carina Andersson - 4 juni 2013 20:14

 

Tagliatelle med soltorkad tomat och zucchini


4 portioner



Ingredienser

  • 4   port pasta, gärna tagliatelle
  • 1   zucchini
  • 2   förp karré bacon (ā 140 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2   påse salladslök (ā 125 g)
  • 140 g soltorkad tomatcrčme
  • 1/2   kruka basilika
  • 1/2   påse rucola (ā 65 g)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skär zucchinin i bitar och strimla baconet.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek zucchinin gyllenbrun i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg zucchinin på en tallrik och stek sedan baconet.
  • Skiva salladslöken tunt.
  • Blanda tomatcrčmen, salladslöken och zucchinin med baconfräset.
  • Grovhacka basilikan, blanda den och pastan med röran. Servera med rucola.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 juni 2013 20:01

 

Kryddiga biffar med ajvargrönsaker


4 Portioner



Ingredienser

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1   ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4   port ris eller annat gryn
  • 1   röd paprika
  • 1/2   purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå och svälla 5 minuter.
  • Blanda ägg, färs, ajvar och sambal oelek med ströbrödsblandningen.
  • Krydda färsen med sojan, salt och peppar. Forma till biffar.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela och kärna ur paprikan. Strimla paprikan och purjolöken tunt.
  • Dela tomaterna och blanda dem med paprika, purjo och ajvar.
  • Stek biffarna i oljan ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera biffarna med ajvargrönsakerna och ris

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 juni 2013 17:57

 

Jordgubbar med mangosorbet


4 portioner



Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1/2 l mangosorbet

Gör så här:

  • Skiva jordgubbarna och strö över sockret och citronsaften. Vänd runt och låt stå 5 minuter.
  • Servera jordgubbarna med mangosorbet.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 juni 2013 17:52

 

Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad


4 portioner



Ingredienser

  • 900 g färskpotatis
  • 1   vitlöksklyfta
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl honung
  • 8   kycklinglår
  • svartpeppar
  • 1/2   fänkål
  • 1/2   gurka
  • 1 1/2   smetana
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1/2   kruka gräslök
  • 65 g sommarmix sallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Pressa vitlöken och blanda den med soja och honung i en bunke. Vänd kycklinglåren i blandningen och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Ansa och skiva fänkålen och gurkan tunt.
  • Rör ihop smetana med senapen och smaka av med salt och peppar.
  • Hacka gräslöken och vänd ner den gurkan och fänkålen i smetanan.
  • Servera kycklingen med potatis, grönsakssmetanan och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 juni 2013 13:05

 

Kräft- och sparrissoppa


4 portioner



Ingredienser

  • 300 g baguetter
  • 2   ägg
  • 2   burkar kräftstjärtar (ā 170 g)
  • 1/2   rödlök
  • 1/2   gurka
  • 2 msk dill
  • salt och peppar
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g grön sparris
  • 1/2   fänkål
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här:

  • Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka äggen 8 minuter och spola dem sedan kalla i vatten. Skala och dela äggen i halvor.
  • Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Hacka dillen.
  • Blanda kräftstjärtar, lök, gurka och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp buljongen. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen och släng den. Skär av topparna på sparrisen till garnering. Ansa och skiva fänkålen. Koka först sparristopparna någon minut i buljongen. Ta upp dem.
  • Koka sedan sparrisen och fänkålen i buljongen under lock ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör ner grädden. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red soppan. Låt koka någon minut.
  • Servera soppan med sparristoppar, kräftröra, ägghalvor och bröd.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards