Alla inlägg under juni 2013

Av Carina Andersson - 13 juni 2013 18:54

 

Olivpasta med salami


4 portioner



Ingredienser

  • 4   port pasta, gärna spagetti
  • 150 g sockerärter
  • 120 g skivad salami
  • 120 g skivad rökt skinka
  • 250 g körsbärstomater
  • 140 g tapenade
  • 1 dl gröna oliver
  • 100 g mozzarella
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla sockerärterna och låt dem koka med pastan den sista minuten.
  • Strimla salamin och skinkan. Dela tomaterna i halvor.
  • Blanda pastan med tapenade, salami, skinka, tomater, och oliver. Toppa med mozzarellan riven i bitar och rucola.

Lycka till

Carina

Av Carina Andersson - 11 juni 2013 20:04

 

Räk- och äggsallad med citrondressing


4 portioner



Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 4   minibaguetter
  • 2 dl matvete
  • 4   ägg
  • 1   citron
  • 1/2   kruka dill
  • 1   fänkål
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2   gurka
  • 1/2   påse salladslök (ā 125 g)
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Tina räkorna och låt de rinna av.
  • Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  • Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp vatten och lägg i äggen. Koka dem 8 minuter och spola dem sedan kalla.
  • Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skölj citronen. Finriv skalet och pressa ur saften. Skär dillen grovt. Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med osthyvel. Blanda citronskal och -saft och dill med fänkål och olivolja. Krydda med peppar.
  • Skala, dela, kärna ur och skiva gurkan. Skiva salladslöken tunt. Blanda det med fänkålen,  mangoldskotten, räkorna och matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och dela äggen.
  • Servera salladen med ägg och bröd.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 10 juni 2013 19:04

Sockersaltad torsk med avokadokräm


4 portioner



 

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 900 g färskpotatis
  • 1   avokado
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar

Rödlöksvinägrett

  • 1   rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 150 g sockerärter
  • 1   romansallad
  • 1/2   kruka dill

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda salt och socker, gnid kryddblandningen på fisken. Lägg den i en ugnssäker form.
  • Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  • Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Mosa den tillsammans med gräddfilen och krydda med salt och peppar.
  • Rödlöksvinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger i en kastrull och koka upp med lock. Ta bort kastrullen från spisen och rör ner olja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt in fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Koka sockerärterna i saltat vatten ca 1 minut. Häll av i durkslag och spola dem kalla.
  • Skär romansalladen grovt. Skölj den och låt den rinna av ordentligt. Hacka dillen.
  • Blanda salladen, sockerärter, dill och potatis i en skål. Skeda över rödlöksvinägretten. Servera salladen till fisken och avokadokrämen.

Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - 9 juni 2013 20:30

 

Järpar med ljummen portabellosallad


4 portioner



Ingredienser

  • 900 g färskpotatis

Järpar

  • 2   vitlöksklyftor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2   ägg
  • ca 420 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja

Portabellosallad

  • ca 200 g portabellosvamp
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2   kruka persilja
  • 1/2   påse rucola (ā 65 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  • Järpar: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med ströbröd, vatten och ägg i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färsen, salt och peppar, gärna med elvisp. Forma till 8 järpar (för 4 port) och stek dem gyllenbruna i hälften av oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  • Portabellosallad: Skölj, ansa och skär svampen i bitar. Stek den i resten av oljan.
  • Dela tomaterna i halvor och hacka persiljan. Blanda det med svampen och rucolan i en skål. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Smaka av gräddfilen med salt och peppar.
  • Servera järparna med potatis, sallad och gräddfil.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 juni 2013 16:19

 

Cheesecake med Bailey´s och kaffe


8-10 personer


Ingredienser

24 havreflarn

50 g smält smör

3 + 2 gelatinblad

250 g philadelphiaost

250 g mascarpone

1 dl Bailey’s Irish Cream

2 ägg

1.5 dl strösocker

1.5 dl grädde 40 %

1.5 dl starkt kaffe, gärna espresso

3 sockerbitar

Till servering

300 g jordgubbar 0.5 dl florsocker 1lime, rivet skal och saft efter smak physalis chokladlöv


Gör så här

1. Blötlägg 3 gelatinblad i rikligt med kallt vatten i ca 10 min.

2. Förbered en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter) genom att klä den med bakplåtspapper.

3. Mixa havreflaren med det smälta smöret och tryck ner smuldegen i kakform.

4. Vispa philadelphiaosten med mascarponen och kaffelikören. Smält 3 blötlagda gelatinblad i 3 msk av denna blandning.

5. I separata skålar: vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädde tjockt.

6. Vänd ner grädden och äggvispet i philadelphiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.

7. Häll upp i smeten formen, täck över med aluminiumfolie eller plastfilm och ställ kallt över natten.

8. Dag 2 Blötlägg de sista 2 gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Smält gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli kall (men låt inte stå för länge då blir den svår att handskas med). Efter som kakan har stelnat under natten det blir ingen risk att gelén tränger genom. Ställ tillbaka i kylen.

9. Vid servering Garnera kakan med physalis, rosblad av choklad och servera med limemarinerade färska jordgubbar (skiva jordgubbarna och blanda dem med florsocker och lime).Skär upp kakan med vass kniv som doppats i hett vatten så får du riktigt fina snitt



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 juni 2013 08:27

 

Kryddsmör med smak av ajvar


Ingredienser:

150 g smör

1/2 dl ajvar

salt

paprikapulver


Gör så här:

Lägg fram smöret en stund innan så att det blir mjukt ca 30 minter.,

Mixa smör med ajvar,salt och paprika pulver efter smak.

Lägg allt i en sprits och spritsa ut önskad storlek.Pudra över lite försiktigt med paprika pulver och flingsalt.Lägg dem i frysen.

Tag fram en stund innan ni ska äta.Perfekt att ha i frysen.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 juni 2013 08:18

 

Grillad lövbiff fylld med vitlöksost


4 portioner


Ingredienser:

8 lövbiffar

300 g färskost med vitlök

Grillspett (blötlagda)

4 hela vitlökar

salt,peppar


Tillbehör:

Bakad potatis

Sallad


Gör så här:

Fyll lövbiffen med färskosten och vik i hop på mitten.Försegla köttet med grillspett.Salta och peppra.

Halvera vitlöken.Lägg vitlöken på grillen och grilla dem mjuka,ca 10 minuter.Håll varmt.

Grilla köttet på hög värme, 1-2 minuter på varje sida.

Servera lövbiffarna med vitlöken,bakad potatis och en grönsallad.


Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 5 juni 2013 22:19

 

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad


4portioner



Ingredienser

  • 4   port ris eller annat gryn
  • 3   tomater
  • 1   rödlök
  • 1/2   kruka persilja
  • 200 g grillad strimlad paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4   kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här:

  • Koka riset/gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla löken. Hacka persiljan grovt.
  • Blanda tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg kycklingen mellan plastfolie och banka ut den med en liten kastrull.
  • Grilla eller stek kycklingen i matfettet några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med ris/gryn och sallad.

Lycka till

/Carina


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards