Direktlänk till inlägg 18 maj 2013
Grillad rådjursbog
4 personer
Ingredienser:
Rådjursbog
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl grovhackad persilja
3 msk olivolja
2 citroner
Flingsalt
Peppar
Gör så här
Lägg briketter på sidorna i en klotgrillen,de ska få en fin grå yta innan du lägger på köttet.Lägg köttet i mitten av grillegallret .
Lägg på lockeflingsalt och peppar.y. Grilla tills köttet får 56-60 C innetemperaturtiden beror väldigt mycket på värmen och köttets kvalitet.
Under tiden:Skala och hacka vitlöken och persiljan grovt.Fräs vitlöken och persilja på låg värme i en stekpanna med olivolja.
Tag köttet från grillen.Låt vila 10-20 minuter innan du skär upp det.Skiva tunt
Tvätta citronerna och skär dem i halvor.Grilla snittytorna när köttet tas från grillen.
Lägg upp köttet på fat,ringla över persiljefräset och strö över flingsalt och peppar.Pressa citronjuice över.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|