Alla inlägg under april 2013

Av Carina Andersson - 4 april 2013 15:23

 

Saffranskyckling


4 portioner


Ingredienser

Marinad

  • 1   vitlöksklyfta
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • rivet skal och saft från 1   citron
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Kyckling

  • 4   kycklingfiléer
  • 4   portioner matvete eller annat gryn
  • 1 msk olja
  • 1/2   påse mangoldskott (à 65 g)

Yoghurtsås

  • 1/2   kruka gräslök
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Så här gör du


  • Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
  • Strimla kycklingen och lägg den i marinaden ca 10 minuter.
  • Koka matvete  enligt anvisningen på förpackningen.
  • Yoghurtsås: Skär gräslöken fint. Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  • Stek kycklingen i oljan.
  • Blanda ned mangolden med matveten. Servera den med kycklingen och såsen.

Lycka till

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - 3 april 2013 19:26

 

Lax med getost och tomatsallad


4 portioner


Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g getost
  • 1   kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1   rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk tomatpesto

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  • Skär osten i skivor och dela dem i halvor. Skär basilikan grovt. Lägg lite tomatpesto och  basilika i varje snitt och spar resten av basilikan till tomatsalladen.
  • Fördela osten i snitten på varje bit lax. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomater, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  • Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

Lycka till

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - 2 april 2013 18:45

 

Karré med aubergine och oliver


4 portioner


Ingredienser

  • 4   portioner ris eller annat gryn
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1   aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1   gul lök
  • 1   orange paprika
  • 1 dl blandade oliver
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 4   karrékotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk torkad rosmarin


Så här gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i centimeterstora bitar.
  • Fräs vitlök och aubergine i olivoljan i en gryta. Tillsätt vattnet och låt det koka in. Mixa eller mosa auberginen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär oliverna i halvor.
  • Blanda lök, paprika och oliver. Häll på vinäger och krydda med socker. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek kotletterna i matfettet ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin.
  • Servera de rosmarinstekta kotletterna med auberginekräm, paprikasallad och ris.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 april 2013 20:20

 

Hallonvåfflor


4 portioner


Ingredienser

  • 225 g frysta hallon
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1   ägg
  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du

  • Tina hallonen. Mixa och passera hälften av dem. Smält matfettet och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver,florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölk och ägg. Tillsätt mixade hallon och matfettet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första våfflan. Häll i smeten och bred ut den något och grädda. Lägg våfflorna på galler.
  • Vispa grädden och servera med våfflorna och resten av hallonen.


Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se