Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Tagine på kyckling och pumpa

Av Carina Andersson - 15 april 2013 18:32

 

Tagine på kyckling och pumpa


4 portioner


Ingredienser

  • 4   kycklingfiléer
  • 1   gul lök
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt och peppar
  • 400 g hela tomater
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 300 g butternutpumpa
  • 4   port couscous eller annat gryn
  • 1   citron
  • 1/2   kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt

Så här gör du

  • Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
  • Stek kyckling, lök och vitlök i olivoljan i en gryta krydda med kryddorna.
  • Häll tomaterna och buljongen i grytan och koka upp.
  • Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg dem i grytan och koka tills pumpan är mjuk ca 15 minuter.
  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Riv skalet av citronen och grovhacka persiljan.
  • Smaka sedan av den med salt, peppar och citronsaft.
  • Strö citronskalet och persiljan över grytan.
  • Servera grytan med yoghurt och couscous.



Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se