Alla inlägg under mars 2013

Av Carina Andersson - 17 mars 2013 19:06

 

 
4 portioner
 

Ingredienser

 
Hjortrostbiff 800,0 gram

Smör till stekning 2,0 msk

Salt & peppar

 

Morot 4,0 st små

Palsternacka 4,0 st små

Rotselleri 400,0 gram

 

Matolja 1,0 dl

Senapsfrön (gula) 1,0 tsk

Apelsinjuice (färsk) 2,0 dl

Kalvfond (konc) 1,0 msk

Vatten 1,0 dl

Rödvinsvinäger 1,0 msk

Salt & peppar


Tillagning (1 tim 30 min )

 
  1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
  2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
  3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
  4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
  5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 16 mars 2013 17:34

 

Hallonclafoutis


4 portioner


Ingredienser

  • 125 g frysta hallon
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3   ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk florsocker
 

  1. Tina bären  på hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vispa ihop mjölk, ägg och socker.
  4. Sikta i mjöl och vaniljsocker och vänd ihop till en smet med hjälp av en slickepott. Blanda i saltet.
  5. Häll över smeten i en smord ugnssäker form (ca 22 cm i diameter) eller i 4 portionsformar. Lägg sedan i bären.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat.
  7. Pudra över florsockret och servera. 

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 mars 2013 18:56

 

Lasagne al fungi


4 portioner


Ingredienser

  • 1   gul lök
  • 1   vitlöksklyfta
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 130 g paprikapesto
  • 200 g bladspenat
  • salt och svartpeppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 dl riven ost

Sallad

  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2   salladskål
Detta recept har omvandlats ifrån orginalreceptets 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva svampen tunt.
  3. Stek lök och vitlök tillsammans med svampen i omgångar i oljan.
  4. Blanda kvarg, mjölk och pesto och vänd sedan ned spenaten. Krydda med 1 /2 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Varva både svampfräs och spenatröra mellan lasagneplattorna i en ugnssäker form. Toppa med riven ost.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Sallad: Rosta solroskärnorna i en torr och het stekpanna med lite salt. Blanda kärnorna med vinäger.
  8. Strimla salladskålen och blanda med solroskärnorna, krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera salladen till lasagnen.


Lycka till

/Carina



Lasagne

Av Carina Andersson - 10 mars 2013 19:02

 

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm


4 portioner


Ingredienser

  • 4   morötter
  • 300 g majrovor
  • 450 g amadinepotatis
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 40 g cabanossi
  • 300 g rökt bog
  • 1 1/2 msk pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2   kruka persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala morötter och majrovor. Skär rotfrukterna och potatisen i bitar.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Strimla korven och bogen.  Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.
  5. Skala och riv pepparroten. Vispa ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan grovt och blanda med pytten precis innan servering. Servera pytten med krämen.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 mars 2013 18:55

 

Honungsrostade solroskärnor med skuren frukt


4 portioner


Ingredienser

  • 2   kiwi
  • 2   bananer
  • 1   apelsin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Skala frukten och skär den i bitar.
  2. Blanda frukten och lägg upp i fyra portionsskålar.
  3. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en het och torr stekpanna.  Ringla över honung och salt.
  4. Skeda solroskärnorna över frukten och servera

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 mars 2013 18:52

 

Kotlett med karamelliserad lök


4 portioner


Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2   rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk + 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1/2   salladskål
  • 2 msk senap (gärna svensk)
  • 4   benfria kotletter
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2   kruka hackad persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.Dela potatisen i klyftor.Sätt in i ungen ca 30 minuter
  2. Skala och skär löken i skivor. Bryn löken i matfettet tills den är mjuk och strö sedan på sockret. Låt sockret smälta och bli lite brunt. Häll på 1/2 msk vinäger och låt den koka in. Tillsätt vattnet och koka upp.
  3. Skär kålen i strimlor. Rör ihop 1 msk vinäger, senap och hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda kålen med dressingen.
  4. Stek kotletterna i resterande olja 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med lök, sallad och potatis. Strö över persilja.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 8 mars 2013 18:32

 

Kyckling med aprikoser och citronkräm


4 portioner


Ingredienser

  • 4   kycklingfiléer
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk olivolja

Citronkräm

  • 1   citron
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung

Bulgursallad

  • 10   torkade aprikoser
  • 3 dl bulgur (eller annat gryn)
  • 1   zucchini
  • 1   rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk pressad citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med spiskummin, salta, peppra och bryn runtom i olivoljan.
  3. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i den. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdigstekt.
  4. Riv skalet av citronen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bulgursallad: Strimla aprikoserna och koka dem med bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar.
  7. Skala och strimla rödlöken.
  8. Stek zucchini och rödlök mjuk i resten av olivoljan. Blanda sedan grönsaksfräset med kokt bulgur och citronsaft.
  9. Servera kycklingen med bulgursallad och citronkräm.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 6 mars 2013 19:08

Torsk med mango, feta och avokadosallad


4 portioner 


Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 4   portioner ris (eller annat gryn)
  • 1   mango
  • 1   lime
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 2   avokado
  • 65 g mangoldskott



Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka riset/korn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skala mangon med potatisskalare. Skär fruktköttet i bitar.
  5. Gör en dressing av pressad limesaft och olivolja.  Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med mangon.
  6. Bryt fetaosten i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Blanda fetaost, avokado och mangoldskott med mangon.
  7. Servera torsken med riset/kornen och salladen.


Lycka till

/Carina


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards