Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

Av Carina Andersson - 28 mars 2013 20:30

 

Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng


4 portioner


Ingredienser

Marinad

  • 1   citron
  • 4   vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar

Chuck roll

  • ca 500 g chuck roll
  • 150 g haricots verts

Potatis- och jordärtskocksgratäng

  • 900 g mjölig potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 2   vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås

  • 1   rödlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk köttfond eller köttbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar

Så här gör du

  • Marinad: Skölj och skala av det yttersta skalet av citronen med en potatisskalare. Skala och skiva vitlöken. Blanda citronskalet med vitlök, timjan, olivolja och peppar. Marinera köttet i oljan.
  • Gratäng:Sätt ugnen på 225 C. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka vitlöken.
  • Koka upp grädde och mjölk med de skivade rotfrukterna och vitlöken. Krydda med salt och svartpeppar. Häll upp i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 30–40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  • Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i matfettet. Tillsätt matlagningsvin och fond, koka ihop såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelsen utrört med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten.
  • Bryn köttet i citron- och vitlöksoljan i en stekpanna tills det har fin färg, ca 3 minuter på varje sida. Skiva chuck rollen och servera med gratäng, sås och haricots verts.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards