Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri

Av Carina Andersson - 24 mars 2013 19:16

 

Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri


4 portioner


Ingredienser

  • 300 g rotselleri
  • 900 g sparrispotatis
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk  timjan

Ostkräm

  • 1 1/2 dl riven lagrad  ost
  • 2 1/2 dl kvarg 10 % (Kesella)
  • 2 msk finhackad färsk  timjan
  • 1/2   påse (à 125 g)  medelhavsmix


Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  • Skala rotsellerin,skiva den och potatisen.Skala och krossa vitlöken.
  • Blanda rotfrukterna med vitlöken och olivoljan. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då.
  • Bryn köttet runtom i matfettet.Krydda med salt, peppar och timjan.
  • Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av stektiden eller tills inner temperaturen är 70°C.
  • Ostkräm: Mixa eller blanda ihop osten med kvargen, krydda med timjan, salt och peppar.
  • Servera köttet tillsammans med rostade rotfrukter, ostkräm och sallad

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards