Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Italiensk kycklinggryta

Av Carina Andersson - 22 mars 2013 19:01

 

Italiensk kycklinggryta 

4 portioner


Ingredienser

  • 2   gula lökar
  • 2   vitlöksklyftor
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
  • 1 tsk strösocker
  • 4   portioner ris (gärna basmati)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g haricots verts

Så här gör du

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i oljan i en gryta.Tillsätt lök och vitlök efter några minuter. Krydda med salt och peppar.
  • Bryn kycklingen i olivoljan en gryta, tillsätt lök och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt timjan, vinäger, vatten, fond och socker. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Tillsätt grädden i grytan. Låt småputtra utan lock ca 5 minuter.
  • Koka haricots verts mjuka i saltat vatten.
  • Servera grytan tillsammans med ris och haricots verts.

Tips

Marinera över natten. Marinera kycklingen i timjan, vinäger och olja i kylskåpet över natten. Vi rekommenderar också att man inte putsar kycklingen utan låter fettet smälta ut i grytan/koka med för ökad smak och enkelhet.


Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 16 juli 19:45


Clubsandwich med dijondressing, bacon, kyckling och kålrabbisallad   2 portioner   Ingredienser:   Dijondressing: 25 g halloumi 3/4 dl gräddfil 1 vitlöksklyfta 1/2 msk dijonsenap 1 krm salt svartpeppar   Marinad: 1 vi...

Av Carina Andersson - Onsdag 11 juli 12:15


   Kycklingsatay med jordnötssås & asiatsik vitkålssallad med nudlar   4 portioner   Ingredienser:   8 st Kyckling satay spett3-4 st kycklingfiléer Marinad:1 tsk finhackad ingefära (0,5 tsk torkad ingefära funkar också bra)3 st vitlök...

Av Carina Andersson - Onsdag 11 juli 11:45


   Midsommartårta   Ingredienser: 75 g smör 2 dl florsocker 5 äggulor 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 4 msk mjölk Maräng 5 äggvitor 2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning: 350 j jordgubbar 3 dl vispgrädde 150g...

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45


   Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   Vitvinssås: 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta lite smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl vitt matlagningsvin 3/4 dl vatte...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se