Direktlänk till inlägg 2 mars 2013

Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

Av Carina Andersson - 2 mars 2013 17:23

 

Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

 

4 portioner


Ingredienser

  • ca 700 g sötpotatis
  • 2   bakpotatisar
  • salt och svartpeppar
  • 6   kycklingklubbor
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 dl smetana
  • 1   gurka
  • 1   citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2   kruka gräslök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna och skär den i grova bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Blanda kycklingen med honung, sambal oelek och salt. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Häll av vattnet från potatisen och krossa den med en visp och rör i smetana, smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och håll varmt till servering.
  6. Skiva gurkan tunt. Finriv citronskalet och pressa citronen. Hacka gräslöken. Blanda citronskal och citronsaft med olivoljan, gräslök och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med sötpotatispuré och gurka.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards