Alla inlägg under februari 2013

Av Carina Andersson - 8 februari 2013 14:45

 

Saffransdoftande fiskgyta


4 portioner


400 g kolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 fänkål

600 g fast potatis

2 msk olja

1/2 g saffran

2 msk tomatpuré

8 dlfiskbuljong (vatten och buljontärning eller fond)

1tsk timjan

salt och peppar

2 msk hackad dill


Aioli

1 äggula

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk vitvinsvinäger

2 msk olja

1/2 dl matyoghurt

salt och peppar


1 baguette

1/2 citron


1.Tina koljan


2.Sätt ugnen på 250 C


3.Skala och finhacka lök och vitlök.Ansa och finstrimla fänkålen.Skala och tärna potatisen.


4.Fräs lök,vitlök och fänkål i en stor gryta i hälften av oljan,strö på saffranet.Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs ca 3 minuter.Tillsätt buljongen och hälften av timjanen.Lår små koka ca 10 minuter.


5.Aioli: Vispa i hop äggulan med pressad vitlök och vinäger.Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning.Rör ner yoghurten.Smaka av med salt och peppar.


6.Skär baguetten i tärningar och lägg den på en plåt.Strö över resten av timjanen och ringla över resten av oljan på brödet.Rosta det mitt i ugnenca 5 minuter eller till det är gyllenbrunt.


7.Smaka av grytan med salt och peppar.Skär fisken i tärningar.Tillsätt dem i grytan och låt stå på svag värme ca 5 minuter.Hacka dillen och rör ner den.


8.Skär citronen i klyftor/skivor och servera till grytan med en klick aioli och krutonger.


Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 6 februari 2013 20:02

 

Indisk kycklinggryta


4 portioner


1 baguette

4 portioner ris eller annat gryn

4 kycklingbröstfiléer

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

1/2 aubergine

1 röd paprika

1 msk olja

1 tsk curry

400 g kokosmjölk

salt och peppar

2 tsk citronsaft


1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen


2.Skär kycklingen i bitar.


3.Skala och skär löken i klyftor.Skala och hacka vitlöken.Skär auberginen i bitar.Dela,kärna ur och skär paprikan i bitar.


4.Fräs kycklingen,lök och vitlök i hälften av oljan.Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.Lägg det i en kastrull.


5.Fräs sedan grönsakerna mjuka i resten av oljan.Blanda grönsaksfräset i kokosmjölken med kycklingen.Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.


6.Värm baguetten enligt anvisningen på förpackningen.


7.Smaka av grytan med salt,peppar och tillsätt citronsaften.


8.Servera med ris och baguette.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 6 februari 2013 17:00

 

Kassler med äpple och pepparrot


4 portioner


2 morötter

2 palstenackor

600 g fast potatis

1 msk olja

salt och peppar

2 msk riven pepparrot

1 grönt äpple

1 1/2 dl matyoghurt

ca 600 g kassler

1 msk smör eller margarin

1/2 kruka persilja


1.Sätt ugnen på 225 C och sätt in en ugnsplåt


2.Skala morötter och palsternackor.Skär dem  och potatisen i bitar.Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt och peppar.Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.


3.Skala pepparroten,riv den och äpplet.Blanda det med matyoghurten.


4.Skiva kasslern och stek skivorna i matfettet i en stekpanna.


5.Strimla persiljan och strö den över rotfrukterna,kasslern och äpple-pepparrotsyoghurten.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 6 februari 2013 16:45

 

Tortiglioni med aubergine


4 portioner


4 portioner pasta,gärna tortglioni

ca 480 g nötfärs

3 tsk oliv olja

salt och peppar

2 tsk paprikapulver

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 köttbuljongtärning

2 1/2 dl vatten

1/2 aubergine

1/2 påse (ā 125 g) salladslök

1/2 kruka bladpersilja


Till servering: 1 dl parmesanflarn


1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.


2. Bryn nötfärsen i 2 tsk av olivoljan i en stekpanna.Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 2 tsk paprikapulver.


3.Pressa vitlöken över färsen och stek ytterligare någon minut.Häll över färsen i en kastrull och rör i tomatpré,buljongtärning och vatten.Låt koka ca 10 minuter.


4. Skär auberginen i tärningar och stek den gyllenbrun i resten av olivoljan i en stekpanna.Strimla salladslöken och hacka persiljan.Blanda allt med köttfärsen.Smaksätt med salt och peppar.


5.Blanda sist ner den nykokta pastan servera med parmesan.


Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - 3 februari 2013 18:42

 

Ananaspannkakor


4 portioner

1 dl kokosflingor

1 1/2 dl mjöl

1/2 dl socker

1 krm salt

400 ml kokosmjölk

2 ägg


1 färsk ananas

1/2 dl socker

2 msk smör eller margarin



1.Rosta 1 dl kokosflingor gyllenbruna i en torr och het stekpanna.


2.Blanda 1 1/2 dl mjöl,1/2 dl socker, 1krm salt och hälften av de rostade kokosflingorna i en bunke.


3.Tillsätt 400 ml kokosmjölk och 2 ägg.Vispa till en slät smet.


4.Stek pannkakor i smör eller margarin, ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka.


5.Lägg dem på en tallrik och täck med kökshanduk under tiden ananasen tillagas.


6.Skär bort skalet av 1 ananas och skär den i bitar.Skär även bort mittstocken från bitarna.


7.Stek ananasen gyllenbrun runt om i 2 msk smör eller margarin på medelvärme.


8.Strö över 1/2 dl socker och stek till den har smält.


9.Fördela ananasen och såsen från stekningen på pannkakorna servera med kokosen.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 februari 2013 14:15

 

Nudelsallad med kryddigt fläskkött


4 portioner

ca 600 g skinkinnanlår

250 g äggnudlar

1 gul paprika

75 g sockerärter

125 g champinjoner

1/2 påse (ā 125 g )salladslök

ca 100 g choy

1/2 kruka koriander

salt och peppar

1 msk olja


Dressing

1 lime

1 msk rapsolja

1 tsk sambal oelek

1/2 dl japans soja


Marinad

1 msk finriven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

2 tsk röd currypasta

1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk salt

2 msk japans soja


1.Skär köttet i remsor


2.Marinad: Skala och riv ingefära och vitlöken.Blanda alla ingredienser till marinaden.Lägg ner köttet och marinera.


3.Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.


4.Dela och kärna ur paprikan.Strimla den,sockerärter,champinjoner,salladslök och pak choy.


5.Dressing: Pressa saften ur limen.Vispa i hop limesaft,rapsolja,sambal oelek och soja i en stor skål.


6.Vänd ner nudlarna i dressingen.Hacka koriandern.Blanda ner grönsaker och koriander.Smaka av salladenmed salt och peppar.


7.Stek köttet i oljan,krydda med salt och peppar.Servera med nudelsalladen.


Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards