Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Fish地 chips

Av Carina Andersson - 19 februari 2013 19:45

Fish’n chips


4 portioner


Ingredienser

  • 600 g kolja
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 2 ägg
  • 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk olja
  • 1 romansallad
  • 1 citron

1.Sätt ugnen på 225ーC.


2.Klyfta potatisen och blanda medoljan på en plåt. Salta och peppra.


3.Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.


4.Blanda yoghurt och senap.Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.


5.Skär koljan i bitar och salta och peppra. Panera i uppvispade ägg och panko. Stek frasigt i oljan ca 5 minuter på varje sida.


6.Skölj salladen ochlåt den rinna av. Vänd salladen med lite pressad citronsaft. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och sallad. Skär gärna resten avcitronen i bitar och servera till.


Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs 4 portioner Ingredienser: 900 g potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis 2 portioner Ingredienser: 500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin 250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad 2 portioner Ingredienser: 2 portioner jasminris Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


Kalkonfil Proven軋l - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat 2 portioner Ingredienser: 300 g kalkonfil 1/2 tsk salt svartpeppar olja Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

Vildsvinsfärs- och pastagratäng 4 portioner Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade fr虍or

Kalender

M Ti On To Fr L S
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Flj Carinas recept med Blogkeen
Flj Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se