Direktlänk till inlägg 14 februari 2013
Vilda Wallenbergare
4 portioner
1.Sätt ugnen på 150˚C.
2.Puré: Skala rotselleri, potatis och morötter. Skär rotsellerin och morötterna i bitar hälften så stor som potatisen. Koka rotsakerna mjuka i saltat vatten. Häll av och mixa rotfrukterna tillsammans med varm mjölk och matfett. Mixa riktigt slät. Smaka av med salt och peppar.
3.Gurka: Rör ihop ättikssprit, socker och vatten. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen. Smaka av med salt. Finhacka persiljan och vänd ner den.
4.Wallenbergare: Blanda färs, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar.
5.Forma färsen till 4 biffar och panera dem i ströbröd. Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Stek dem sedan klara mitt i ugnen ca 12 minuter.
6.Servera de nystekta biffarna med puré och gurka.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|