Direktlänk till inlägg 13 februari 2013
Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto
4 portioner
1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olivolja i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 minut tills det blivit glansigt.
3.Sänk värmen och tillsätt citronsaft och varm buljong i omgångar tills riset är genomkokt men fortfarande har en liten ”tuggig” kärna. Rör hela tiden så att risotton blir riktigt krämig.
4.Salta och peppra kycklingen. Bryn runtom i 1 tsk olivolja tillsammans med krossad vitlök.Stek klart mitt i ugnen ca 15 minuter.
5.Smaka av risotton med salt, peppar och lite citronsaft. Tillsätt eventuellt mer vatten,risotton ska vara riktigt lös och krämig. Rör i osten strax innan servering.
6.Blanda vinäger och 1 tsk olivolja i en skål, krydda med salt och peppar. Vänd ned salladen och tomaterna.
7.Servera risotto och kyckling med salladen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|