Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Indisk kycklinggryta
4 portioner
1 baguette
4 portioner ris eller annat gryn
4 kycklingbröstfiléer
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 röd paprika
1 msk olja
1 tsk curry
400 g kokosmjölk
salt och peppar
2 tsk citronsaft
1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
2.Skär kycklingen i bitar.
3.Skala och skär löken i klyftor.Skala och hacka vitlöken.Skär auberginen i bitar.Dela,kärna ur och skär paprikan i bitar.
4.Fräs kycklingen,lök och vitlök i hälften av oljan.Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.Lägg det i en kastrull.
5.Fräs sedan grönsakerna mjuka i resten av oljan.Blanda grönsaksfräset i kokosmjölken med kycklingen.Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
6.Värm baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
7.Smaka av grytan med salt,peppar och tillsätt citronsaften.
8.Servera med ris och baguette.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|